Loppu vuosi kului pienessä remontissa ja nykyisen  kodin tavaran karsimisessa. Joululomakin sujui mukavasti, kun kävin lävitse meidän 14 vuoden aikana kertynyttä omaisuutta:)

Pari välilttäjääkin treffattiin, toinen oli ihan potentiaalinen asuntomme myyjä. Muutamassa talonäytössä kierreltiin ennen joulua. Vähän ehkä mielellä silloin, että rempata, ostaa vai rakentaa. Taloja oli hyvä käydä katsomassa, niin näki erilaisia ratkaisuja ja osasi myös luoda mielikuvaa, mitä omasta saisi ja mihin asioihin ostaja kiinnittää huomiota.

Talotoimittajia tutkailtiin ja muutamaa tavattiin, mutta lopuksi päädyimme kahteen tarjoajaan. Meillä oli aika vahva kuva siitä, mitä halutaan ja miten. Henkilökemiat ovat myös tärkeitä tässä talomyynnissä.

Joulun jälkeen luovuimme ajatuksesta, että muuttaisimme rakennusajaksi vuokralle. Päätimme asua omassa talossa siihen saakka, kun uuteen voi muuttaa. Tämä helpotti minun tuntemuksiani paljon - siivousstressi poistui:) Toki tämä on iso päätös ja riski on, että oma ei mene heti kaupaksi, mutta päätimme ottaa sen riskin. Varaudumme maksamaan sitten vaikka vain lainan korkoja jonkin aikaa. Toki, jos syksyllä joku tarjoaa mukavan summan, niin emmeköhän sittenkin lähde vuokralle pariksi kuukaudeksi.

No mutta nyt päätös on tehty ja meille tulee Design-talo. Suurin ratkaiseva tekijä oli se, että saamme talon suhteellisen helpolla ja ilman omaa rehkimistä. Toki siivousta ja tavarankantoa tulee olemaan, mutta suuret valinnat on nyt tehty. Olen kerran juossut valitsemassa joka ainutta kohtaa, mutta nyt otan mielelläni valmiin paketin ja sisustussuunnitelijan palveluita. Toinen seikka oli se, että Design-taloa on täällä tehty paljon  ja olen kuullut positiivisia kokemuksia. Sitten nuo talot jotenkin miellyttivät silmää, joku seikka niissä vain loksahti oikein.

Pohja tehtii meille yksilöllisenä ja muutokset olivat joustavia. Tontti tietenkin rajoittaa rakentamista ja suunnitelmia hieman, mutta saimme muuten kaiken toivomamme pohjaan. Toki valintaan osaltaan vaikutti myös palvelualtis ja aidosti asiastaan kiinnostunut ja innostunut myyjä. Lisäksi saimme mielestäni ihan kilpailukykyisen tarjouksen.

Nyt siis kauppasoppari on kirjoitettu ja vastaava mestari hankittu. Tästä se lähtee.159 neliötä huoneistoalaa ja kerrosalaa 177 neliötä. Autokatos, varasto, terassi ja kaksi parveketta, korkea olohuone, saareke, porraskomero, yläkertaan aula ja suihku, alakertaan yksi makkari, saunaa lasiseinä ja amme, iso vaatehuone ja toinen pienempi...